Inköp

Noga utvalda komponenter till bästa pris

Inköpsavdelningen ansvarar för att köpa in relevanta komponenter till diskmaskinerna till bästa pris, kvalitet och mängd. För att göra det krävs insikt i vilka produkter som finns på marknaden, vara lyhörd för produktförbättringar, följa upp leveranser och ha kontroll på lagerstatus. På Wexiödisk jobbar tre inköpare. Monika Wintberg är en av dem.

 

Monika Wintberg inköpare på Wexiödisk

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig på Wexiödisk?

Jag arbetar med inköp av detaljer till våra diskmaskiner, allt från dysor till kretskort men tyngdpunkten är mot el-och elektronikkomponenter. Förutom operativa inköp arbetar jag bl a med avtal och lagerstyrning och  mina arbetsuppgifter omfattar även reklamationer och samarbete med produktutvecklare. Jag har arbetat med inköp nästan hela mitt yrkesliv och de senaste 11 åren hos Wexiödisk.

Vad har du för bakgrund?

Jag gick 4-årig teknisk linje på gymnasiet, el/teleteknisk gren, och på 90-talet utbildade jag mig till civilingenjör i Industriell Ekonomi vid Linköpings Tekniska Högskola.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Mitt arbete är mycket varierande och jag uppskattar kombinationen att få arbeta både med ekonomi och teknik. Det är stimulerande att ha mycket kontakt med människor både internt och externt och eftersom vi är en tight organisation så är kommunikations-och beslutsvägar korta.