Försäljning

Vi säljer worldwide men med största fokus på
Sverige, Norden och Europa

Försäljningsavdelningen på Wexiödisk består av sju personer, med olika landsansvar. Vi har ett starkt återförsäljarnät både i Sverige och internationellt. Våra största marknader är Sverige och Norden och Europa, där vi finns representerade i de flesta länder. 

På vår exportavdelning jobbar Per-Anders Johansson som Area Sales Manager för bland annat Asien och Mellanöstern.

Per-Anders Johansson Area Sales Manager för bland annat Asien och Mellanöstern.

Vilken är din roll på Wexiödisk?

I mitt jobb som försäljningsansansvarig för ett antal länder handlar mycket om att utveckla och vårda både befintliga men framförallt nya kunder på exportsidan.  Då Wexiödisk idag jobbar mot att öka försäljningen på exportsidan lägger jag mycket tid på att kartlägga potentialen på marknader vi idag inte befinner oss på.

Hur ser en vanlig dag ut på Wexiödisk och vilka utmaningar har du ditt arbete?

Det dagliga arbetet innebär utöver kundkontakter att samarbeta internt med övriga avdelningar och kollegor för att tillsammans kunna leverera en lösning som i slutändan resulterar i en nöjd kund. Utmaningen med att jobba på marknader framförallt utanför Europa handlar mycket om att kunna hantera skillnader i affärskultur och att kunna "lyssna in" marknadens krav och förväntningar på oss som leverantör. 

För att trivas att jobba med  med försäljning på Wexiödisk krävs det att man som person är tekniskt intresserad men även gillar möten med människor i det dagliga arbetet.