Nyhet

Wexiödisk levererar glasdiskmaskiner och tunneldiskmaskiner till tre diskrum i prestigeprojektet i Göteborg

Wexiödisk – leverantör till ett av Göteborgs och Sveriges finaste projekt, World of Volvo!

 

Med en enastående byggnad i centrala Göteborg, ritad av Henninglarsen Architects öppnar under 2024 World och Volvo - ett helt nytt mötes- och upplevelsecentrum för alla som är intresserade av spännande utställningar och storslagna experiment. 

 

Byggnaden kommer att innehålla flera restauranger, events- och möteslokaler och totalt byggs tre diskrum med hållbar, ergonomisk och energisnål teknik. Wexiödisk har fått förmånen att tillsammans med Perfecta Storkök leverera diskrumsutrustningen. 

 

I alla tre diskrummen installeras Wexiödisks nya tunneldiskkoncept med de  energisparande och vattensparande Optiflow-funktionerna samt med förspolningsmaskinen PRM. 

 

Tunneldiskonceptet kommer att spara upp till 30% av energikostnaden mot en traditionell diskmaskinslösning och lämpligt nog är ju allt svensktillverkat och hållbart, vilket känns som ett självklart val.

 

Glasen separeras från övrig disk

Den traditionella huvdiskmaskinen WD-6 ersätts med den nya glasdiskmaskinen WD-6 Glas. Eftersom stora mängder glas kommer att diskas installeras separata glasdiskmaskiner. På detta sätt kan glasen sorteras och separeras från övrig disk. Glasdiskmaskinerna kommer att spara mycket tid för personalen som kan ägna sig åt annat än att putsa och torka glas.

 

Glasdiskmaskinen har en tiltfunktion som innebär att diskkorgen lutar under slutsköljningen. Vattnet rinner på så sätt av glasen som blir betydligt torrare när diskprogrammet är klart. Läs mer om hur det funkar här.

 

Fler prestigeprojekt med glasdiskkonceptet:

SAS Radisson Blu i Göteborg.