Nyhet

Storprojektet nu igångkört

Wexiödisk är stolt leverantör av diskmaskiner till ett av de största svenska projekten på många år.

 

Tillsammans med vår återförsäljare STT Storkökstillverkarna AB och Diskomat AB har vi fått förtroendet att leverera diskmaskiner till Södra Älvsborgs sjukhus.

 

Södra Älvsborgs sjukhus har närmare 4000 anställda och över 300 vårdplatser och ett upptagningsområde på ungefär 300 000 personer. Under en lång och noggrann upphandling, för att få bästa LOGISTIK-, ERGONOMI- och ENERGI-lösning till köket, stod det klart att leveransen från Wexiödisk skulle omfatta flera av våra stora och mer avancerade diskmaskiner:

 

  • 1 st Banddiskmaskin WD-B 800S 
  • 1 st Tunneldiskmaskin WD-333 med PRM60
  • 1 st Brick- och bestickdiskmaskin WD-66CT med besticksortering ACS800
  • 1 st Vagndiskmaskin WD-18CW 
  • 2 st Grovdiskmaskiner WD-100GR

 

Henrik Gustafsson på Wexiödisk är försäljningschef för Sverige och har ansvarat för upphandling och leverans:

- Det är oerhört viktigt med rätt val av diskmaskiner i diskrummet för att klara av kapaciteten som krävs. Antalet måltider som serveras per dag ligger till grund för valet av diskmaskiner. Dessutom är det viktigt att logistiken blir optimal så personalen kan jobba effektivt, säger Henrik 

 

Projeketet har pågått under en längre tid och förfrågningsunderlaget kom ut redan under 2018. Det är många faktorer som spelar roll när valet av diskmaskiner ska göras och tillsammans med Wexiödisks återförsäljare STT och Diskomat samt storkökskonsulten Liljewall gjordes en grundlig behovsanalys. Projektet delades upp i två delar och första leveransen gjordes under 2019. Den andra genomfördes nu under 2021 och är nyligen igångkörd med ett gott resultat.

 

Besticksorteringsmaskinen - en hygienisk doldis

En av diskmaskinerna i leveransen är en besticksorteringsmaskin ACS 800. Det är helt enkelt en maskin som, precis som namnet säger, sorterar besticken efter diskningen. Med en kapacitet på ca 3000 bestickdelar per timme ger denna maskin en enorm tidsbesparing för personalen men kanske viktigast av allt - HYGIENEN. Inga händer på rena bestick eftersom besticken sorteras direkt ner i sina bestickslådor. 

 

- Detta är en maskin som har föreskrivits i flera större projekt nu på senare tid och det känns väldigt roligt att vi når ut med den. Förklaringen är att pandemin har lagt fokus på hygienperspektivet. Det har varit en doldis bland våra andra diskmaskiner även om den har funnits i vårt sortiment under många år. Jag tror att den nu har en lysande framtid och ACS 800 kommer att bli ett måste i varje större diskrum, säger Henrik 

 

Läs mer om besticksorteringsmaskinen här.

Om du vill bli imponerad - se hur besticksorteringsmaskinen fungerar här nedan:

 

 

 

      

För mer information om projektet kontakta projektansvarig henrik.gustafsson@wexiodisk.com


Igångkörningen är gjord och personalen är nu utbildad och redo att hantera alla maskiner för att få perfekt ren disk. Vi tackar alla inblandade för ett gott samarbete.