Smarta lösningar sparar tid och pengar

”En professionell diskmaskin som sparar

tid och pengar”

Kari Vahtera är avdelningschef inom Kost & Restaurang på Region Kronoberg, ett arbete som i det dagliga innebär ansvar för att patienter på två sjukhus i regionen får frukost, middag och kvällsmat. Det motsvarar 2000 måltider per dag. Utöver det finns även en personalrestaurang som serverar 300 måltider dagligen.

Den nya tunneldiskmaskinen installerades för några månader sedan och har de nya funktionerna med WD-TOUCH och OPTIFLOW.

 

Vilka faktorer var viktiga vid valet av ny diskmaskin? 


– Givetvis att disken blir ren men det ser man ju nästan som en självklarhet idag med en ny diskmaskin. En annan sak var ju att få bukt och kontroll över energiåtgången och hålla koll på kostnaderna. Med den här nya diskmaskinen med OPTIFLOW sparar vi mycket vatten, el och kem.


– Eftersom flera i personalen ska kunna använda diskmaskinen är det också viktigt att den är enkel att använda. Ingen ska behöva en specialistutbildning för att klara av arbetsuppgifterna i diskrummet. Den nya touch-displayen är självinstruerande och finns på flera språk om vi skulle behöva det. 

Med OPTIFLOW-funktionen följer även andra fördelar som lägre ljudnivå i diskrummet eftersom diskmaskinen stannar automatiskt när det inte matas in korgar i diskmaskinen. Bättre arbetsmiljö och en rejäl vattenbesparing.