Nyhet

Wexiödisk rekryterar ekonomichef

"Som ekonomichef är man delaktig i det mesta – allt hamnar förr eller senare via bokföringen!" 

 

Veronica Ärnflykt heter Wexiödisks nya ekonomichef. Hon kommer närmast från en tjänst på Emballator i Växjö. Veronica har många järn i elden men några snabba frågor hinner hon med mellan budget och månadsbokslut.

 

Berätta gärna lite om din bakgrund!

Jag kommer från en bakgrund som revisor från både Ernst&Young och PwC men har de senast nästan 20 åren jobbat som ekonomichef på Emballator Växjö AB som ingår i en större koncern – Herenco AB. Vi utvecklade och tillverkade kapsyler och förslutningar i plast. Utöver ekonomichefsrollen hade jag HR/lön och IT som ansvarsområde.

 

Vad tycker du kännetecknar ett bra arbetsplats?

Det är viktigt med gemenskap och skratt på arbetsplatsen, dels för att man själv ska må väl men även viktigt att man känner varandra väl när man ska lösa de ibland tuffa utmaningar vi ställs inför. Wexiödisk känns som en öppen arbetsplats med många skratt i korridoren.

För några helger sedan firade Wexiödisk 50 år och vi i personalen fick förmånen att blir bjudna på ett event i Stenungssund. Efter att ha umgåtts med många kollegor under den helgen känner jag till min glädje att här, precis som på Emballator, finns enormt mycket stolthet i väggarna. 

Något som är viktigt för mig personligen är att den arbetsgivare jag arbetar för står för samma värderingar som jag själv; viljan att göra rätt för sig mot anställda, kunder, ägare och samhället i övrigt och det ser jag att Wexiödisk står för. Mina första veckor här har jag blivit väl emottagen av alla och många har kommit förbi mitt rum och önskat mig välkommen.

 

 

Du gillar att jobba i tillverkande företag, hur kommer det sig?

I tillverkande företag är det många processer som ska samverka och att jobba med förbättringar av dessa och skapa mervärde för såväl kunder som anställda är något jag tyckt varit roligt genom åren. Senaste större projektet som jag höll i var införandet av streckkoder enligt GS1-standard för att kunna följa produkten i hela kedjan. Det här projektet gav inte bara mervärde för kunderna utan även en möjlighet till enklare förfaranden vid interna lagerflyttar, utlastning och även vid inventering. Jag gillar helt enkelt att jobba med processer som utvecklar verksamheten och gör den mer effektiv.

Och lite privat?

Jag och min man bor på Väster i Växjö och har tre killar i åldrarna 21-23. En av dem flyttade för ett par år sedan och de andra två är snart på väg att ge sig av, de också. I familjen ingår också i allra högsta grad vår hund, en flatcoated retriever på drygt 2,5 år. Vi tillbringar många helger året runt i vår stuga i Borgholm där vi oftast bara ”är”, går långa promenader och bara njuter av livet.

Har du någon favoritsysselsättning - förutom att åka till stugan?

Efter en dag på jobbet drar jag gärna ut i skogen tillsammans med hunden. Vi tränar en del jaktlydnad men det bästa vi vet är att åka ner till Skåne och få vara med på fågeljakterna som apportörer. En tidig, kylig morgon när värmen stiger från marken och man ser ångan i solskenet, med min hund vid sidan, fullständigt koncentrerad på skytten framför oss, väntandes på de första fasanerna och skotten som följer…är det bästa jag vet!

 

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till oss.