Nyhet

Wexiödisk och Light My Fire i gemensamt projekt i Almedalen

Wexiödisk och Light My Fire gör gemensam sak på Almedalsveckan

Den 1 januari 2024 skärps lagarna för engångsartiklar, vilket är en nödvändig åtgärd för att skydda vår miljö. 

Under Almedalsveckan genomför Wexiödisk och Light my Fire ett pilotprojekt. Projektet heter RETAKE och innebär återanvändning av engångsförpackningar. I projektet ingår en mobil disk- och torkanläggning med vår huvdiskmaskin WD-6 som hjärta i hela operationen och som tillsammans med  torkenheten kommer att se till att plastbesticken, muggar och tallrikar blir rena, torra och redo för användning igen.

Tillsammans med Light My Fire och RETAKE återanvänder och minskar vi behovet av att köpa nya engångsartiklar, vilket minskar plastavfallet och främjar cirkulär ekonomi.  

 

Calill Odqvist Jagusch är VD på Light my Fire och har varit drivande I projektet sedan starten:

- Vi kallar det en måltid på språng och ska inte vara krångligare än att låna en bok på bibblan. Du väljer vad du vill ha, njuter av det ett tag och lämnar sedan tillbaka när du är klar. Idag används och förbrukas hela 2 miljarder engångsförpackningar per år och det är bara i Sverige.

 

       

Under några dagar har en diskanläggning monterats i denna 4-hjuliga bod och kommer att lösa stora delar av Almedalens diskbehov under den viktiga veckan.

 

Andreas Engström på Wexiödisk har tillsammans med kollegor utformat diskvagnen på plats på Wexiödisk:

Vi ser fram emot att se resultatet av detta samarbete under Almedalsveckan. Genom att diska och återvinna plastbestick visar Wexiödisk och Light my Fire på konkreta åtgärder för att minska avfallet och främja en hållbar livsstil. Tillsammans kan vi alla göra skillnad och bidra till en bättre värld för framtida generationer.

 

 

Vilka är Light My Fire?

Överfulla papperskorgar med plast, papper och matrester, gör ju ingen besökare glad. Nu kan du istället hyra allt ifrån koppar till tallrikar, skålar och sporkar till ditt event. Light My Fire löser problemet med flergångsprodukter istället för engångsprodukter vid event, på jobbet eller take-away.

Färre sopor – finare event.

Läs mer om LIght My Fire och beställ dina produkter här