Lediga jobb

Wexiödisk söker erfaren elkonstruktör

Wexiödisk AB söker Elkonstruktör

Wexiödisk grundades 1972 och är beläget i Växjö. Wexiödisk utvecklar, producerar och marknadsför diskmaskinslösningar samt tillhandahåller service på en global marknad.
Genom ett starkt engagemang, fokus på kundvärde och lönsam tillväxt skapas långsiktiga värden. Bolaget är ett traditionellt tillverkande bolag med utveckling, produktion och försäljning – allt i huset! Inom utveckling ingår framtagande av nya maskiner och funktioner och detta engagerar konstruktörer inom mekanik, el och elkonstruktion samt hård och mjukvara. Andra delar är en experimentverkstad, teknisk dokumentation och arbete med produktvård. Wexiödisk är marknadsledande i Norden och 65% av all produktion exporteras.

Till vårt förfogande har vi en byggnadsyta på ca 13 000 kvadratmeter där vi har en komplett produktion, från plåtbearbetning till provkörning, utrustad med automatiska verkstadsmaskiner samt robotar vilket säkerställer en hög kvalitet och tillgänglighet. Wexiödisk ingår i ALI Group. Vi är ca 180 anställda, finns representerade via återförsäljare i 40 länder och omsätter ca 440 mkr.

 


 

Vi söker nu en elkonstruktör till vår utvecklingsavdelning

Du kommer bli en av 17 medarbetare och ha ett nära samarbete med andra specialister inom och utanför avdelningen samt med produktion.

Wexiödisks elkonstruktörer ansvarar för produktunderhåll och nykonstruktion av ett antal diskmaskinsmodeller. Förutom elkonstruktion vill vi att du tar hand om företagets LVD-certifiering och övrigt regelverk inom elområdet gällande maskinsäkerhet och produkttester.

Du kommer ha ansvar för tekniska kontakter med leverantörer och Wexiödisks produktion inom ditt område. Andra uppgifter du kommer arbeta med är bland annat:
- Ta fram och vidareutveckla Wexiödisks PLC-program. Idag använder vi framförallt PLC ifrån Schneider och Zelio Soft 2.
- Produktionsanpassningar och kvalitetsförbättringar. 

 

Utbildning och erfarenhet

Du ska vara civilingenjör eller högskoleingenjör inom området eller ha en gedigen erfarenhet.
Du behöver erfarenhet av elkonstruktion, certifieringsarbete och att läsa och förstå standarder.
För oss är det viktigt att du har kunskaper och intresse för automation, produktion och kvalitet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av moderna program för att hantera och kvalitetssäkra ritningar och annat elunderlag. Erfarenhet av mjukvarutestning, dokumentering av mjukvara är meriterande. Det är även bra om du kan Elprocad. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Tjänsten kräver att du är självgående, noggrann och strukturerad. Eftersom vi har många kontakter och arbetar nära, i en liten grupp, är det av stor vikt att du har lätt att samarbeta och arbeta tvärfunktionellt i team.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Som person är du engagerad och nyfiken på nya utmaningar samt har förmåga/vilja att nå resultat.

Vi tror att vi kan erbjuda spännande och intressanta arbetsuppgifter i ett mycket trivsamt företag!

 

Sök via denna länk senast den 16/3 2023 https://www.stellaab.se/lediga-jobb/ledigt-jobb/elkonstruktor/236804

Denna rekrytering sköts av STELLA rekrytering och ledarskap.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Daniel Svensson som är elektronik- och elkonstruktionschef på tel 0470-771286. För frågor om processen maila till personalchef Camilla Andersson, eller ring på telefon 0470-771284


Fackliga representanter:

Unionen, Jonas Gunnarsson tel 0470-771256,
Sveriges Ingenjörer, Andreas Olaison tel 0470-771283.