Nyhet

Träffa Johan Engström, Wexiödisks nya inköpschef

Hej och välkommen Johan!

 

För en tid sedan började Johan Engström som ny inköpschef på Wexiödisk efter att Dan Bergström valde att gå i pension efter 30 år. Men vem är Johan? Vi passade på att ställa några frågor för att bekanta oss med vår nya och trevliga Johan. 

 

Att börja nytt jobb innebär ju en stor omställning. Hur har du upplevt tiden hittills?

Det känns kul och inspirerande med många nya kollegor som känns spännande att lära känna. Tycker också att jag har fått en god förståelse för verksamheten. Jag upplever att många trivs på jobbet här på Wexiödisk och har en enorm stolthet över företaget och produkterna som produceras.  

Vilken är din bakgrund och vad har du jobbat tidigare?

När det gäller utbildning så är jag ekonom i botten. Sedan jag slutade skolan har jobbat med inköp/logistik och affärsutveckling. Mina arbetsgivare har varit TG Skrivab, Nobia (Myresjökök), Getinge Disinfection och nu senast på Spaljisten. I alla dessa jobb har jag jobbat med inköpsfrågor och utveckling av leverantörer och på senare år har jag även jobbat med kundutveckling. Att jobba med att utveckla relationer och goda samarbeten ligger mig varmt om hjärtat. 

Hur väl kände du till Wexiödisk sedan tidigare?

Personligen hade jag inte hört så mycket om Wexiödisk men när jag började prata med vänner och gamla kollegor så fick jag snabbt en väldigt bra bild och när även min svåger, som har jobbat i restaurangbranschen i över 40 år, sa ”helt suveräna diskmaskiner och aldrig några problem”, då kändes det tryggt och bra.

Jag har också förstått att ECO Design, dvs hållbarheten, ergonomin och driftsekonomin för användarna är några av de ledord som Wexiödisk jobbar med i sin marknadsföring. Och just den höga kvalitén och den långa livslängden på diskmaskinerna förstår jag ger oss väldigt nöjda kunder och detta har ju även uppnåtts genom långsiktiga och utvecklande relationer med leverantörer.

Vad kännetecknar en bra arbetsplats för dig?

För mig är det viktigt att det finns en stolthet i företaget, respekt för varandra, kamratskap och arbetsglädje. Så här långt uppfyller Wexiodisk detta mer än väl. 

Vem är du privat?

Jag är lika gammal som Wexiödisk, dvs född 1972, gift med Karin och bor i ett hus på Högstorp i Växjö. Vi har två tonåringar 16 och 14 år gamla. På min fritid renoverar jag gärna på huset, umgås med familj och vänner. Jag har alltid haft ett intresse för sport och idrott och spelat både fotboll, ishockey och innebandy. 

 

Tack Johan för pratstunden!  Vi önskar dig all lycka här på Wexiödisk och hoppas du ska trivas riktigt bra här på diskmaskinsfabriken….. med dina nya kollegor, nya produkter och nya leverantörskontakter.