Nyhet

Tips & Tricks #12

Ja, vilken är bästa bardisken i stan?

 

Vi träffar Patrik Christensen, servicetekniker på Wexiödisk sedan snart fyra år tillbaka, och hör om hans bästa bartips...... eller varför han anser att varje bar bör ha en underbänkdiskmaskin WD-4S.

 

Underbänkdiskmaskinen WD-4S lanserades för några år sedan, ungefär samtidigt som jag antälldes på Wexiödisk. Det var första maskinen jag lärde mig att använda, serva och installera. Min erfarenhet av den första maskinen är väldigt positiv. Många funktioner som normalt sett är tillval på andra maskinmodeller är standardutförande hos oss på Wexiödisk.

Här kommer tre goda tips från mig:

 

1. Hygienisk

När du tex. inte använder din diskmaskin på ett tag, vilket kan vara fallet just nu i dessa covid-tider så bildas lätt rödmögel i maskinen och ibland även en ofräsch doft och delarna i maskinen blir uttorkade. Hygien är ju något vi pratar mycket om just nu. Men vår WD-4S har en lucka som ställs i hygienläge, vilket gör att maskinen "luftar sig själv" och risken för dålig lukt och mögelangrepp minskar. Sköter man detta noga och ställer upp maskinen i hygienläge när dagen är slut så minskas slitage och livslängden på maskinen ökar.  

 

2. Enkel att installera

När du får din diskmaskin levererad så finns allt med, dvs tömningspump, disk- och torkmedelsdosering. Det är även lätt att koppla om från trefas till enfas och börvärden ändras enkelt via panelen. Det är viktigt att maskinen installeras i våg med hjälp av ett vattenpass men allt går på ett par timmar.....
Mitt absoluta bästa råd är dock att göra en årlig översyn över din diskmaskin. Med vårt koncept 100% Servicecheck kan du känna dig trygg och säker med din diskmaskin utan onödiga maskinstopp eller trasiga delar. Enkelt och smidigt på alla sätt. Och vem har lust att diska för hand?

 

 

3. Glasdisk eller standardmodell?

Välj mellan glasdiskmodellen eller standardmodellen med eller utan ECO-FLOW. Det lönar sig att ha en diskmaskin som enbart diskar glas. Det speciella glasdiskprogrammet ger då de bästa förutsättningar för att få ett perfekt diskresultat. Lägg sedan till ECO-FLOW-funktionen så har du en perfekt lösning för baren. Ingen onödig ånga som sipprar ur i baren. 

 

Så mitt enkla svar på ovanstående fråga är så klart, WD-4S!

 

Läs mer om WD-4S och de olika modellerna här.

 

Patrik Christensen
Servicetekniker, Wexiödisk