Tidsvinst - viktigt för stjärnrestaurangen

Emil Holmgren har full kontroll över all disk på PM & Vänner, en välkänd restaurang som ligger i centrala Växjö. Här erbjuds förutom gastronomiska upplevelser i världsklass även hotell, bageri och konferens.

 

Konceptet är välkänt utanför Sveriges gränser och gäster från hela världen kommer till Växjö för att njuta av god mat och småländsk natur. Restaurangen har tilldelats en stjärna i Guide Michelin och en Grand Award i Wine Spectator. Därför är det inte konstigt att hög kvalitet är en självklarhet vilket märks i val av råvaror, inredning, drycker och självklart diskmaskiner. 

"En diskmaskin ska vara snabb och smidig!"

(Emil Holmgren)

 

Imponerande enkel att använda

Sedan starten 1992 har diskmaskiner från Wexiödisk varit det självklara valet för Växjö-restaurangen. I lokalerna finns flera maskiner som möter verksamhetens olika behov Det senaste tillskottet, en WD-12S, installerades nyligen i nära anslutning till köket som servar Fine Dining och bistron. Här diskar Emil Bolmgren allt gods som kockarna använder när de tillreder maten. Det blir framför allt grovdisk som diskas även om det går smidigt att också diska findisk under samma diskcykel. Emil har hunnit använda den nya maskinen i ett par veckor och det som imponerar mest är hur enkel den är att rengöra.

 

– Det bästa med WD-12S är att man inte drar sig för att rengöra den. När något känns krångligt blir det ett jobbigt moment, men så är det inte med WD-12S, berättar Emil. Tack vare att maskinen endast har en silkorg och ett silplan sparar jag mycket tid när det kommer till rengöringen.

 

Funktionell design

Just rengöring och hygien är något som Wexiödisk lagt extra stor omsorg vid när man utvecklade WD-12S. Ytorna på diskmaskinens in- och utsida är släta och i maskinens diskutrymme är hörnen mjukt rundade, vilket gör att smuts inte fastnar. Korgbanan är dessutom uppfällbar, vilket underlättar rengöringen ytterligare. Det automatiska rengöringsprogrammet är även en funktion som bibehåller hygien, prestanda och livslängd.

 

Bra arbetsmiljö 

En annan funktion som utmärker WD-12S är den låga ljudvolymen. Detta är något som kökschef Anders Lauring tycker är en viktig egenskap vid val av diskmaskin.

– När maskinen har ett lägre decibeltal påverkas inte arbetsmiljön lika mycket, säger Anders. 

Anders har arbetat på PM & Vänner i nästan 20 år. Han har lång erfarenhet av maskiner från Wexiödisk men blev ändå överraskad av hur väl genomtänkt den nya WD-12S är.

 

– Den känns mindre men rymmer mer, konstaterar Anders. Sen måste jag säga att den är fantastiskt fin med praktisk design både utvändigt och invändigt!

 


Kökschef Anders Lauring