Nyhet

Drömmen om det perfekta diskrummet

Hur skapas ett bra flöde i diskrummet?

I bland annat restaurangbranschen ser vi allt som oftast väldigt små diskutrymmen. Det är därför extra viktigt att vi kan leverera produkter som är flexibla och som kan anpassas efter dessa utrymmen så att diskrummet blir effektivt och ergonomiskt. 

 

Så här tänker vi!

1. Börja med en bassängbana. I detta fallet har vi försett bassängbanan med en dubbel sorteringshylla. Bassängbanan och sorteringshyllan finns i längderna 600 mm samt 1100 mm. Rullarna gör att korgarna glider lätt och hjälper till att förflytta korgarna framåt i diskriktningen. Diskkorgar kan vara tunga med tallrikar och för att förhindra förslitningsskador är detta ett bra alternativ.

2. Bassängbanan (600 mm) är här försedd med en pistoldusch som alternativ. I bassängbanan kan du blötlägga skrymmande och extra smutsig disk samt spola av med pistolduschen. 

3. Lägger man ihop bassängbana 1 och 2 får man i detta fall en längd på 1700 mm. Om diskkapaciteten är högre kan du med fördel ställa två bassängbanor 1100 mm efter varandra, vilket således blir en 2200 mm bassängbana, bra för både blötläggning och transport av diskgods. 

4. Förspolningsmaskinen PRM-6 kan ersätta pistolduschen. Förspolningsmaskinen PRM är det optimala sättet för att minska vattenförbrukningen. Den återanvänder nämligen vattnet ifrån huvdiskmaskinen som står bredvid.

5. Det behövs ett anslutningsplan mellan förspolningsmaskinen och huvdiskmaskinen.

6. Huvdiskmaskinen WD-6 Duplus!  Söker du det bästa miljöbesparande alternativ rekommenderar vi WD-6 Duplus tillsammans med en förspolningsmaskin PRM. Med Autohuv och Autostart-funktionerna skapas ett effektivt och ergonomiskt flöde i diskrummet.

7. Torkbanan eller avlastningsbordet, finns i längderna 600 samt 1100 mm med förvaringsmöjligheter.

 

Förslag på diskrumsdrömmar! 

Rak installation

 

 

Hörninstallation med anslutningsdel till torkbanan

 

Hörninstallation 

 

Detta är ett urval av lösningar med huvdiskmaskin för det mindre diskrummet men det går givetvis att ansluta en tunneldiskmaskin till samma produkter om diskbehovet är större. Lycka till med planeringen.
Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar.