Nyhet

Pressrelease - Wexiödisk lanserar OPTIFLOW tunneldiskmaskin

OPTIFLOW med fokus på ergonomi, miljö och energibesparing

 

Wexiödisk, den ledande leverantören av diskmaskiner i Skandinavien, presenterar under maj månad sin senaste innovation – tunneldiskmaskinen OPTIFLOW. Kommer finnas tillgänlig från och med 1 oktober 2023. Bakom utvecklingen av denna maskin står produktutvecklingschef Marcus Gäfvert. 

 

OPTIFLOW är resultatet av flera års arbete med att ta fram en maskin som uppfyller höga krav på ergonomi, miljö och energibesparing. Enligt Gäfvert var det viktigt att utveckla en maskin som skulle ge användarna bättre ergonomi och arbetsmiljö med bibehållen kvalitet samtidigt som man minskade driftkostnaderna för kunderna. OPTIFLOW finns i flera storlekar beroende på antalet måltider som hanteras och är en diskmaskin som är lämplig för storkök, skolor, personalrestauranger eller liknande.

 

"En viktig faktor var att utveckla en maskin som var energieffektiv och miljövänlig. OPTIFLOW är utrustad med teknologi som minskar energiförbrukningen samtidigt som den ger optimala diskresultat. Minskad miljöpåverkan är en viktig del av arbetet när vi tar fram nya diskmaskinsmodeller. Att varje diskmaskin ska vara mer energieffektiv än sin föregångare är vårt motto, säger Marcus."

 

Funktioner, som att undvika att diska tomrum, konstant sköljvattenmängd samt dubbelmatning av diskkorgarna, är några exempel på Wexiödisks många innovationer om hur man sparar vatten, energi och kem. Dessa funktioner bidrar alla till en positiv inverkan på miljön och minimerar samtidigt förbrukningskostnaderna.

 

En annan av utmaningarna med att utveckla OPTIFLOW var att hitta en ny design som skulle ge maskinen en mjukare, modern framtoning och som var lätt att hålla ren och serva. Gäfvert och hans team lyckades med detta genom att utforma maskinen med renare linjer, rundade ergonomiska handtag samt släta ytor på både in- och utsida. Komponenter av rostfritt stål bidrar också till längre livslängd.

 

OPTIFLOW är även utrustad med nya styrsystemet WD-TOUCH med en panel som är lätt att hantera och avläsa och som gör att användarna kan arbeta bekvämt och säkert under hela arbetsdagen.

 

Efterfrågan på OPTIFLOW förväntas bli stor­ när den lanseras under maj månad. Gäfvert och utvecklingsteamet är nöjda med resultatet av arbetet och ser fram emot att se hur användarna kommer att ta emot den nya modellen. Gäfvert är också övertygad om att OPTIFLOW kommer att bidra till att förbättra arbetsmiljön och minska driftkostnaderna för företagen som använder den.

 

”OPTIFLOW är en diskmaskin som är ergonomisk, energieffektiv och miljövänlig samtidigt som den har en modern och estetiskt tilltalande design”

 

 


Är du osäker på vilken diskmaskin som passar dina diskbehov och ditt diskrum, använd då vår guide

HITTA DIN PRODUKT. Du kan även göra en egen KALKYL så du kan avläsa hur snabb återbetalningstid du får i diskrummet genom att använda en PRM förspolningsmaskin tillsammans med en tunneldiskmaskin eller en huvdiskmaskin.