Wexiödisk levererar energisnåla diskmaskiner till stjärnkrogen PM & Vänner

Sedan början av 1990-talet har PM & Vänner byggt upp ett imponerande renommé. Genom en småländsk filosofi med skog, äng och sjö i fokus har de med sina topprestauranger satt Växjö på den gastronomiska kartan både nationellt och internationellt. 

 

150 arbetstimmar att använda till andra uppgifter i ditt kök.

Valet att utrusta diskrummet med en huvdiskmaskin WD-6 DUPLUS i kombination med en förspolningsmaskin PRM var en mycket effektiv och energisparande lösning för Michelin-restaurangen PM & Vänner. Konceptet sparar inte bara kostnader utan även mycket tid för personalen i köket. Tid som kan användas för att ta hand om kunder eller lägga den extra touchen på rätterna.

 

Hur fungerar en PRM förspolningsmaskin?

Med en förspolningsmaskin PRM placerar du de smutsiga tallrikarna direkt i diskkorgen utan att göra någon manuell försköljning med handduschen. PRM ersätter det manuella arbetet och sparar både mycket vatten och tid. Vi beräknar att du sparar cirka 4 liter varmvatten per korg när du använder förspolningsmaskinen istället för att skölja disken manuellt med en handdusch.

 

Ett mycket smart system!

Förspolningen är snabbt klar och därefter är det dags för diskmaskinen WD-6 DUPLUS att göra jobbet. Skjut bara över korgen med diskgodset till diskmaskinen. Efter några minuter är tallrikar och glas perfekt rena och det är dags för nästa korg att förspolas och diskas.

 

PRM använder ingen vatten alls!!!!! Hur är det möjligt?

Istället för att tömma allt sköljvatten från diskningen rätt ut i avloppet, tar PRM-systemet hand om det sista sköljvattnet från diskmaskinen och skickar tillbaka det till förspolningsmaskinen PRM.  Där återanvänds vattnet för att förskölja en ny korg med smutsiga tallrikar eller annat diskgods.

Eftersom det sista sköljvattnet från diskmaskinen är en blandning av varmt sköljvatten och diskmedel blir diskgodset i stort sett rent redan efter försköljningen i PRM.

Det patenterade DUPLUS-systemet är ett mycket effektivt system som sparar vatten och energi.

 

Diska när du har tid

Försköljning med en PRM-maskin är mycket effektiv. Tack vare den kraftfulla spolfunktionen, som kan hantera intorkade matrester, behöver du aldrig diska när det är som mest att göra. Disken kommer att bli ren även om du väntar att diska till nästa dag. 

 

Vikten av bra logistik och en perfekt layout i diskrummet

Med hjälp av avlastningsbord, rullbanor och bassängbanor får du ett effektivt flöde av din disk, från smutsig till ren sida. Smarta lösningar som Autohuv och Autostart förenklar för personalen och förhindrar onödiga förslitningsskador.  

 

Hur mycket sparar jag genom att använda PRM tillsammans med den patenterade DUPLUS-huvdiskmaskinen?

Ungefär 150 arbetstimmar per år sparas i köket, och 35 000 monotona rörelser försvinner om du diskar 100 diskkorgar om dagen i genomsnitt. All denna tid kan användas till annat viktigt arbete i köket.

 

Hur stor är investeringen för en PRM förspolningsmaskin?

Att installera en PRM är i de flesta fall en mycket bra investering. Återbetalningstiden är kortare än du kan förvänta dig. Allt beror på hur många korgar du diskar per dag och hur många dagar per år du diskar.

För att ta reda på hur snabbt återbetalningstiden är för ditt diskrum kan du göra en mycket enkel beräkning med vårt verktyg, men här är ett exempel:

Exempel: Om du diskar 100 korgar om dagen under 300 dagar om året kommer du att spara 120 000 liter färskt varmt vatten per år!

Återbetalningstiden för en PRM6 är då 0,6 år. Efter denna tid blir PRM en lönsam affär!!

 


DET GÅR ÅT CA 4 LITER VARMT VATTEN ATT MANUELLT FÖRSKÖLJA EN KORG MED DISKGODS

VID 100 DISKKORGAR OM DAGEN GÅR DET ALLTSÅ ÅT 400 LITER  VARMT VATTEN

OM DU DISKAR 300 DAGAR OM ÅRET = 120 000 LITER RENT VARMVATTEN TILL SPILLO