Nyhet

Onboarding - träffa vår nya servicechef

Thomas Olsson är sedan några veckor anställd som ny servicechef på Wexiödisk. Han kommer närmast ifrån Getinge Disinfection där han hade en roll som Global utbildare och produktspecialist. Vi känner honom på pulsen och hör hur det går med introduktionen eller "onboardingen" på Wexiödisk.

 

Hur känns Wexiödisk "onboarding" plan för dig så här långt?

Den känns bra och jag tycker redan att jag har fått en bred insikt om hela företaget. Det är bra sätt att traffa sina nya kollegor på och få en inblick i deras sysslor samt lära känna företaget utifrån deras olika roller. 

 

Nämn tre egenskaper som beskriver dig?

Glad, nyfiken och serviceinriktad.

 

Du har ju nu träffat och haft genomgång med de flesta avdelningarna. Är det något som utmärker sig lite extra så här långt?

Ja, jag är väldigt imponerad och tacksam över att produktionsledarna har tagit sig tid att visa mig produktionen och flödena så grundligt, trots den höga belastningen som just nu råder i produtionen. Ett stort tack till er!

 

Vilken bakgrund har du?

Jag är utbildad högskoleingenjör i elektroteknik och har jobbat som elkonstruktör, teknisk support samt med utbildningar både nationellt och internationellt.

.

Vad har du för visioner för serviceavdelningen?

Det är lite tidigt att säga ännu, men jag vill att man ska känna att Wexiödisk finns där för kunden under hela produktens livscykel och inte enbart efter utförd installation samt att få det internationella serviceutbudet att växa och utvecklas utan att försumma hemmamarknaden.

 

Hur ser du på kurser och utbildningsdelen som vi har på Wexiödisk idag?

Hittills har jag bara positivt att säga. I denna veckan håller vi kurs om tunneldiskmaskiner för ett gäng svenska servicetekniker och jag är med och lär mig hela tiden. Dessutom ger våra nya utbildningslokaler stora möjligheter i framtiden att utveckla kurserna ännu mer.

 

Är det någon diskmaskin eller feature som du tycker sticker ut extra?

De korta disktiderna och den låga vattenförbrukningen. Att man kan diska med så lite vatten är beundransvärt.

Jag tycker att den nya kombidiskmaskinen WD-12S ser riktigt fin ut. Att kunna tillverka den stora rostfria huven med en så bra finish är fantastiskt. Det är nog favoriten så här långt.

 

Vad gör du på fritiden?

Jag skulle vilja säga att jag cyklar mountain-bike fram tills det är dags att plocka fram längdskidorna. Det ska i alla fall bli mer av det framöver. 

 

Har du någon favoritmat? Och, i så fall, lagar du den själv?

Porchetta med ett gott rödvin och om min fru lagar den så är det min favoritmat..

 

Favoritresmål?

Tidigare har det varit mycket resa i jobbet så jag har valt sommarstugan på Österlen som rekreation men om jag skulle välja så blir det gärna England och Lake District. Då blir det gärna vandring på schemat.

 

Är du sportintresserad?

Ja, och framför allt fotboll, engelsk sådan med Aston Villa som favoritlag.

 

Vad lyssnar du på för musik?

Musik gillar jag. Jag är bred i min smak men om jag ska välja någon så är det Rolling Stones eller Beatles.

 

Tack Thomas. Vi hälsar dig varmt välkommen hit till oss på Wexiödisk.