Melbourne Australien

 

I mer än hundra år har Royal Automobile Club i delstaten Victoria i Australien erbjudit sina medlemmar högklassiga faciliteter och förstklassig service. Den höga kvaliteten är uppenbar i köket hos RACV Club i Melbourne, där allt från snabbmat till fine dining-rätter läggs upp på tallriken snabbt och med precision.


I hjärtat av Melbourne tillhandahåller RACV Club ett enormt utbud av exklusiva erbjudanden. Klubben rymmer både boende, restaurang, livsstils- och nöjesfaciliteter. Det finns mycket att ta del av här – och kombinationen av mötesrum och rekreationsytor kräver uppbackning av flera kök som är fördelade på de fyra våningarna.

FRÅN VINBAR TILL MATSAL

En favoritdestination för klubbmedlemmarna på daglig basis är det berömda konditoriet Le Petit Gâteau, där den prisbelönte konditorn Pierrick Boyer och hans team skapar bakverk som får det att vattnas i munnen. Detsamma kan sägas om klubbens berömda restaurang, Member’s Dining Room, som är en plats där det sjuder av aktivitet. På klubben finns det även en kombinerad bistro och coffee lounge, en gallery lounge, vinbarer, en vinkällare och ett gårdscafé. Kvalitetsansvarig för hela verksamheten är kökschefen Mark Normoyle.

I KÖKET

Mark, som har arbetat på klubben i 15 år, känner till alla höga krav och små detaljer i verksamheten. Han kontrollerar upp till 2 000 portioner om dagen och upp till 45 funktioner i veckan. Till sin hjälp för att leverera en sömlös service har han ett köksteam med 80 medarbetare. Mark förlitar sig även på den högkvalitativa tekniska köksutrustningen. Den nära arbetsrelationen med Wexiödisk och Moffat genom åren har gjort att han alltid har känt sig trygg i sina beslut om att köpa ny diskutrustning av företaget. 
– Jag har alltid haft en mycket bra relation till Wexiödisk och Moffat. Det är inte bara deras produkter som håller högsta klass. Det gäller även deras service, eftermarknadsservice och utbildning av personalen, säger Mark.
 Inköpet av den avancerade tunneldisken från Wexiödisk och en enhet för diskning av kastruller och grytor har även hjälpt klubben att uppfylla sina viktiga effektivitetsmål.

TÄNKER PÅ MILJÖN

– Ett av skälen till att vi valde tunneldisken från Wexiödisk är att vi vill vara så hållbara som möjligt, säger Mark. Att diskmaskinen använder recirkulerat vatten från disktanken för den första sköljningen av disken är ett stort plus och det gör att vi kan spara ungefär 10 till 15 liter vatten per diskning.
 – Diskmaskinen minskar även det manuella arbetet eftersom operatören inte behöver stapla tallrikarna. Nu kan servitörerna skrapa rent tallrikarna och placera dem i stället direkt, vilket eliminerar ett moment i processen.
 – Vår filosofi är mycket enkel. Vare sig det är en skål med chips för 2 dollar eller en stek för 60 dollar så måste det hålla toppklass, säger Mark