Kippers Källare i Kristianstad

Nuvarande ägaren och krögaren, Per Ljungberg, var en busig och energisk elev i skolan och sattes i den hårda restaurangskolan för att lära sig veta hut. Idag är han tacksam för det och har sedan 90-talet utvecklat en av Kristianstads restaurangskatter. 
– Till restaurangen kommer många internationella gäster och matlagningen bottnar i den svenska klassiska traditionen men med ny fräsch touch. Vi är en flexibel restaurang med både uteservering, festvåning, källarvalv och ”klubbhus”. Det ger oss stor flexibiltet och en jämn och bra beläggning. Vi kan ta emot slutna sällskap såsom bröllop samtidigt som vi kan arrangera vinprovning, säger Per. 

 
PRODUKTUTVECKLING MED KUNDENS HJÄLP

Det som först började med en reklamation har nu utvecklats till ett gott samarbete. Sedan en tid har Wexiödisk testat den nya glasdiskmaskinen i Kippers källare. Med nya funktionen GLAS-LIFT vinklas diskkorgen under slutsköljningen så att det kvarvarande vattnet på glasets fot rinner av.


– Det sparar mig otroligt mycket tid att slippa putsa glasen efter diskning samtidigt som kontakten med glasen minskar. Personalen har mycket att fixa med ändå och det är bättre att lägga den tiden på att ta hand om våra gäster, säger Per.

Per jobbar en hel del  med att effektivisera logistiken i diskrummet och kommer snart även installera en sorteringsbänk, förspolningsmaskin PRM och huvmaskin med kondenseringsenhet. Det kommer att spara både tid, energi och på sikt även pengar.
– Vi har haft ett otroligt givande och bra samarbete med Wexiödisk under flera år, avslutar Per.