Nyhet

Hygienen viktig för Michelinrestaurangen

PM & Vänner är en välkänd restaurang som ligger i centrala Växjö. Här erbjuds förutom gastronomiska upplevelser i världsklass även hotell, bageri och konferens. Konceptet är välkänt utanför Sveriges gränser och gäster från hela världen kommer till Växjö för att njuta av god mat och småländsk natur. 

 

Ända sedan PM & Vänner grundades 1992 av Monica Karlsson och Per Bengtsson har den lokala anknytningen varit viktig och diskmaskiner frpn Wexiödisk har varit det självklara valet.  I lokalerna finns flera maskiner som möter verksamhetens olika behov. 

I dessa tider av smittspridning är det extra viktigt med hygien, även i diskrummet. Att undvika beröring och kontakt av smutsig respektive ren disk har blivit extremt viktigt för både personal och gäster.
 

Vi pratade med Per Bengtsson, ägare och VD för PM & Vänner:

 

- Vi har bland annat en huvdiskmaskin WD-6 DUPLUS med ansluten förspolningsmaskin som genom åren har sparat både vatten och energi åt oss. Det vi dock inte visste var att maskininställningen i köket är perfekt ur ett hygienperspektiv. I vårt kök/diskrum kan vi nu separera ren och smutsig sida på ett mycket professionellt sätt, mycket hygieniskt, säger Per Bengtsson. 

 

 

Servitören lämnar, via en lucka i väggen, det smutsiga godset i diskkorgen på smutsig sida. Korgen skjuts sedan in i vår PRM förspolningsmaskin som automatiskt sköljer av godset med återanvänt vatten från diskmaskinen. Därefter förflyttas korgen till diskmaskinen bredvid. Med Autostart och Autohood behöver vi knappast röra den smutsiga korgen. Den rena sidan av diskrummet ligger flera meter från den smutsiga, säger Per.

 

Besök PM & Vänners hemsida här och ta del av deras fantastiska mat och miljö.