Grovdiskmaskinen gör jobbet på anrika hotell Eggers i Göteborg

Nytt kök i en levande miljö

 

Pierre Elofsson heter kocken som har lyft köket på hotell Eggers i Göteborg. Med start som lärling hos paret Lars-Olof Oskarsson och Anna Riis och därefter med erfarenhet från Aquavit i New York, restauranger i Brasilien och hela nio år i restaurangvärlden i Moskva, är nu cirkeln sluten. Erbjudandet som kökschef kom för ett år sedan från de nya ägarna till anrika hotell Eggers i Göteborg, Lars-Olof och Anna.


– Jag tvekade inte en sekund. Jag ville hem till Sverige och Göteborg igen och efter att ha jobbat med Lars-Olof och Anna tidigare var det inget svårt beslut. Lars-Olof är en företagsledare med pondus och engagemang och en stor portion ödmjukhet och det passar mig som handsken. 

 
 
DISKRUMMET - KÖKETS HJÄRTA

Köket är precis ombyggt och man kan säga maximerat. På liten yta ryms ett välutrustat kök samt även diskrum med en tunneldiskmaskin med förspolning, en glasdiskmaskin och som kronan på verket, en grov/findiskmaskin WD-90 DUO. Just denna sistnämnda täcker ett stort behov.
   

– Vi diskar kantiner, grytor och annat grövre med granulat men ställer enkelt om maskinen till findisk när vi har mycket tallrikar att diska. Den går för fullt på både frukost, lunch och middag, säger Pierre på härlig göteborgska. Dessutom har vi ingen diskare anställd. Vi är fyra anställda i köket och med god planering av diskgodset sköter vi det galant själva.

 

FLERA SMARTA FÖRBÄTTRINGAR

All blötläggning av grytor och bleck är nu borta. Granulaten skrubbar helt enkelt bort matresterna och sparar mycket tid. ECO-FLOW värmeåtervinning ger ett bättre klimat i köket och utöver det sparas mängder med vatten tack vare centrifugeringstekniken i maskinen. 
   

Det går inte ta miste på Pierres engagemang i köket. Redan tidigt i ombyggnaden hade Lars-Olof och Pierre en klar bild över hur diskrummet och köket skulle se ut.


– Att vara delaktig i utformningen förhindrar irritationsmomenten i köket, vilket är viktigt i detta stressiga yrke. Det ska vara roligt att gå till jobbet och personalen trivs i det uppfräschade hotellet. 


På hotell Eggers bjuds man på vällagad bistromat, rakt och ärligt är Pierres filosofi, och tillsammans med den fantastiska miljön blir upplevelsen total. Hotell Eggers är ett av Sveriges tre äldsta hotell och just nu pågår en varsam renovering av det tidigare slitna hotellet.
–  Det är snart dags för nyinvigning säger ägaren Lars-Olof. Vi är nu i slutfasen av renoveringen av hotellrum och övriga umgängesytor. Våra rum är individuellt inredda och den personliga miljön skiljer sig från många andra hotell.  
Lars-Olof och Anna äger och driver dessutom två andra hotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg.