Lediga jobb

Vi söker inköpschef

Vi söker en utvecklings- och
serviceorienterad inköpschef.

 

Rollen

I rollen som Inköpschef har du personalansvar för två inköpare och du rapporterar till VD. Förutom strategiskt inköpsarbete där du förhandlar priser och avtal med underleverantörer så kommer du också till viss del arbeta operativt med några av våra större leverantörer. Vår marknadsdel är mycket stark i Norden och våra leverantörer finns främst i Sverige och Europa. Total inköpsvolym är ca 120–130 MSEK/år.

Vi söker en utvecklings- och serviceorienterad person då du som Inköpschef också kommer att arbeta med att driva utveckling, jobba med ständiga förbättringar och ökad rationalisering. I ditt ansvarsområde ligger även att driva utveckling och förbättring av reklamations- och kvalitetsprocesser.

Erfarenheten

Vi vill fortsätta vår fina tillväxtresa och vill verkligen att du ska lyckas hos oss. Därför ser vi att du har en relevant utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet. Det är viktigt att du har en teknisk förståelse och erfarenhet från tillverkande företag. Kanske har du arbetat i en liknande befattning tidigare eller så är du idag inköpare som nu är intresserad av att ta nästa steg i din karriär.

Då vi är verksamma runt om i hela världen där du kommer att ha många interna och externa kontaktytor behärskar du svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift.

Personen

För att axla den här rollen är det mycket viktigt att du har en god struktur och förmåga att lägga upp ditt eget och andras arbeten på ett effektivt sätt. Du ser lösningar i de utmaningar som uppstår och du vågar fatta beslut. Vi har långa relationer med många av våra leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du har förmåga att skapa och bibehålla relationer i kombination med ett affärsmässigt förhållningssätt. Därför ser vi dina kommunikativa egenskaper som mycket viktiga.

Vi är ett bolag där vi hjälps åt att nå de mål vi satt upp. Vi hoppas därför att, du precis som vi, är prestigelös i ditt förhållningssätt och förespråkar samarbete.

Erbjudandet

Wexiödisk är ett välrenommerat bolag med stabila, långsiktiga och finansiellt starka ägare. Som Inköpschef kommer du få en fri roll med stort eget ansvar att utveckla och coacha ditt team och dess arbete framåt.

Vi arbetar genom ständiga förbättringar och ser ett starkt värde i att starta med små förändringar för att komma igång och successivt bli bättre. Vi har ett gemensamt ansvar att fortsätta vara ett framgångsrikt och attraktiv arbetsgivare.

I denna rekrytering samarbetar vi med HR-Strateg, Joakim Skirhammar, 070-2434818,  joakim.skirhammar@hrstrateg.se
och du ansöker via denna länk.

Ansökan redan nu, men dock senast den 10 oktober.

Välkommen att bli en del av Wexiödisk!

Wexiödisk

Wexiödisk startades 1972 och är beläget i Växjö. Wexiödisk utvecklar, producerar och marknadsför diskmaskinslösningar samt tillhandahåller service på en global marknad.

Genom ett starkt engagemang, fokus på kundvärde och lönsam tillväxt skapas långsiktiga värden. Bolaget är ett traditionellt tillverkande bolag med utveckling, produktion och försäljning. Inom försäljningsorganisationen ingår försäljning, ordermottagning och eftermarknad. Man är marknadsledande i Sverige med 65% av den svenska marknaden, och 65% av all produktion exporteras.

Till vårt förfogande har vi en byggnadsyta på ca 11 000 kvadratmeter där vi har en komplett produktion, från plåtbearbetning till provkörning, utrustad med automatiska verkstadsmaskiner samt robotar vilket säkerställer en hög kvalitet och tillgänglighet.

Wexiödisk ingår i ALI Group. Vi är ca 180 personer, finns representerade via återförsäljare i 40 länder och omsätter ca 350 mkr.