Lediga jobb

Lediga tjänster på Wexiödisk

Lediga tjänster på Wexiödisk 


Wexiödisk AB utvecklar, producerar och marknadsför produkter och tjänster för professionell disk. Wexiödisk har funnits sedan 1972, har idag ca 180 anställda och omsätter ca 375 miljoner SEK. Bolaget ingår i Ali Group.

 

Mjukvaruutvecklare

 

Vi söker en Mjukvaruutvecklare som vill ta en viktig roll på Wexiödisk genom att jobba med programmering av våra styrsystem.

Ansökning till denna tjänst görs via HR-Strateg, Joakim Skirhammar, 070-243 48 18

 

Vi söker efter en duktig och självständig ingenjör som kommer att ingå i ett erfaret team med hög elektronik- och maskinkunskap. Du får vara med och bestämma produktens design, arkitektur och lösningar anpassade till våra produkter. Samtliga funktioner så som marknad, försäljning, utveckling och produktion sitter på samma plats vilket innebär närhet till produkten. Du kommer alltså i kontakt med allt ifrån hårdvaran och vidare upp till GUIt och allt där emellan. Du har därför ett brett intresse och gillar att jobba med helheten.

 

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften blir att bli expert på mjukvaran till Wexiödisks styrsystem. Systemet är helt nyutvecklat och kallas för WD-touch. Den initiala upplärningen av WD-touch kommer att ske hos vår konsultfirma som har tagit fram mjukvaran. Personen kommer sedan att ha ett nära samarbete med Wexiödisks elektroingenjörer och övrig utvecklingsavdelning med fokus på WD-touch. I ett senare skede kan det bli aktuellt att jobba med programmering i andra mjukvaror till Wexiödisks diskmaskiner och andra projekt som kräver mjukvara i organisationen.

De tekniker du kommer i kontakt med är främst C++, C samt IBM Rational Rhapsody. Git används för versionshanteringssystem så det är bra om du är en van användare av det. Det finns en del kod skriven i Python samt script som Pearl och Shellscript. Miljön är i Linux och det finns goda möjligheter att utveckla vidare testautomatiseringen med Continuous Integration. Där kommer du i kontakt med Yocto och byggflöden. Vidare finns det ett GUI som är skrivet i C++ och Qt.

Utbildning

Vi söker en Högskole- eller Civilingenjör inom relevant område som t.ex. Teknisk fysik och elektronik, mjukvara, datateknik, medieteknik. Alternativt fungerar det med kandidatprogram inom Innovativ Programmering, datavetenskap och liknande.

Den vi söker kan vara såväl nyutexaminerad som erfaren, det viktigaste är att du har rätt inställning och personlighet.

Teknisk kompetens

Störst kodbas i C++ (prioriterat). Git används som revisionshanteringsverktyg. IO-kort har egen mjukvara och där är koden skriven i C. Systemet är i en Linux miljö. IBM Rational Rhapsody används och har externa bibliotek.

Det finns ett GUI skrivet i C++ och Qt. Testautomatisering finns det möjlighet att implementera i form av Continuous Integration. Yocto kan användas i det syfte. Scriptspråk som pearl, shellscript används också i olika former.

Vårt erbjudande

Då det är en ny tjänst har du stora möjligheter att påverka och inom givna ramar forma rollen. Wexiödisk är ett välrenommerat bolag med stabila, långsiktiga och finansiellt starka ägare. Som Mjukvaruutvecklare kommer du ingå i ett kunnigt och engagerat team där du får en viktig roll.

Vi arbetar genom ständiga förbättringar och ser ett starkt värde i att starta med små förändringar för att komma i gång och successivt bli bättre. Vi har ett gemensamt ansvar att fortsätta vara en framgångsrik och attraktiv arbetsgivare.

Välkommen att bli en del av Wexiödisk!

 


 

Vi söker Elmontör

Arbete som elmontör vid Wexiödisk innebär att jobba med kundanpassning av elskåp, el-montage och el-tester i produktionslinjen. För vissa maskinmodeller bygger vi själva elskåpen från grunden. I arbetet är elektrisk felsökning ett viktigt moment. Ibland supporterar du ej elutbildad personal med elektrisk felsökning på andra maskintyper än vad du normalt jobbar med.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en el-teknisk utbildning på gymnasienivå samt några års erfarenhet av industriellt el-montage. Erfarenhet av att läsa och koppla efter el-schema är ett krav.


 

Vi söker TIG-svetsare

Arbete som svetsare vid Wexiödisk innebär att jobba med TIG-svetsning av tunn rostfri plåt och olika rör och profiler. Man arbetar självständigt efter arbetskort och rapporterar i affärssystemet SAP.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha utbildning inom svets eller tidigare erfarenhet av TIG-svetsning. Vidare ser vi att du som söker har goda kunskaper i ritningsläsning, har känsla för både kvalitét och noggrannhet.
Vi söker dig som är teknikintresserad, noggrann och social person som har lätt att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du har ett stort intresse och engagemang för ditt arbete och ser långsiktigt på denna typ av tjänst där du utvecklas och bidrar tillsammans med företaget i dess fortsatta utveckling. Du tar ett stort ansvar, har en god förmåga att arbeta självständigt och är driven i ditt arbete.

Vi tror att vi kan erbjuda spännande och intressanta arbetsuppgifter i ett mycket trivsamt och expansivt företag! Mer information om Wexiödisk finner du på vår hemsida www.wexiodisk.com.

Du kan även kontakta vår personalchef Camilla Andersson, 0470-77 12 84 camilla.andersson@wexiodisk.com
Facklig representant IF Metall, Ola Mårtensson, via växel 0470-77 12 00.
Din skriftliga ansökan sänder du senast den 16 januari 2022 till camilla.andersson@wexiodisk.com eller med post till Camilla Andersson Personalavdelningen, Wexiödisk AB, Mårdvägen 4, 352 45 Växjö.